CASE STUDY 

mercado
libre


B Y M E T H A N O I A + E I + B M A
A R C H . D E S I G N + S T I L L S + I N T E R I O R
+ B R A N D I N G

mth_ML_View 11_a05_opA.jpg
 
 

“Horizontalization” of a commercial space

A two-office interior-restructuring design for the largest e-commerce company in Latin America.

The project consisted in creating a dynamic environment, where people would want to belong and in which they’d enjoy staying. Hence, the office-restructuring was led by the idea of creating a multifunctional space, adaptable to different situations; A hybrid between a place for work and one for recreation.

In this spirit, the buildings were designed with a staircase system that communicates the storeys in a ‘democratic’ and dynamic way, avoiding the classic linear design. This system, named ‘links’, it’s a group of oval-shaped tubes distributed among floors as interconnection points, that replaces the hierarchical-vertical staircase. Links are more than just conventional ladders, they also are spaces with multiple uses —like recreational spots, coffee points, conference and workshop rooms—, easily put together for one or the other as needed.

Glass and timber are the main materials selected for the construction which, combined with indoor greenery in each floor, make spaces more permeable because they allow visual connection between people and create a warm work environment..

 
 
mth_ML_View 22_a05.jpg
mth_ML_view6_a02.jpg
mth_ML_View08_a02.jpg
 
 
mth_fp_wsc_view 20_drivercourt_a04.jpg
mth_ML_View 20_a05_low.jpg
mth_ML_View 10_a04.jpg
mth_ML_View 13_a04.jpg
 
MeLi_planta6.jpg
 
mth_ML_View+11_a05_opA.jpg
 
 
MeLi_esquema_abierto.jpg
 
 
mth_ML_View 16_a03.jpg